Ticket Hunt

Сервіс комбінує квиткові пропозиції організаторів і реселерів. Ціни реселерів можуть бути вище номінальних.

Helloween (Хелловін) — рок назавжди

Справжні німецькі рокери, пауер-металісти Helloween закохали в свою музику меломанів усього світу, зумівши при цьому не стати «одними з...»

Рокери з Німеччини

Історія гурту Helloween почалася з історії... гурту Gentry, саме там музиканти-початківці Кай Хансен і Піт Зілк об'єднали свої зусилля й після залучення нових музикантів та декількох пертурбацій заснували всім відомий рок-колектив з символікою Дня всіх святих.

Власне, шлях до популярності у гурта почався після того, як їхня композиція потрапила до збірки рок-музики «Death Metal» в 1984 році. Дебют був успішним, і вже в 1985 році колектив випускає міньйон, а відразу за цим — перший повноцінний альбом. Helloween стали одними з родоначальників пауер-року, одними з перших вони стали грати спід-метал.

Helloween

Назва гурту утворилася з гри слів «Hell» — пекло, й «Halloween» — День всіх святих.

На перших етапах вокальні партії виконував Хансен, але згодом до гурту прийшов молодий і талановитий вокаліст з власною унікальною манерою співу, Міхаель Кіске. Саме з ним гурт досяг міжнародного визнання, альбоми 1987-88 років по праву вважаються першими зразками пауер-металу.

Гурт ще не раз змінював склад, шукав власний, ні на кого не схожий стиль, хлопці пройшли через випробування славою, сварками, проблемами в команді й сварками з менеджерами, наркотиками, та навіть шизофренією в барабанщика.

Helloween

До речі, довгий період до 2005 року рок-гурт Helloween взагалі не мав у штаті ударника, всі виступи й записи проводилися із запрошеними музикантами. Слідом за приходом до гурту власного барабанщика записи доповнили успішні треки та концерти. А ротаційні зміни в колективі були дуже часто.

Час змін — I want out

Крім музичних успіхів гурт відомий також своїми змінами в складі. Шанувальники навіть називають окремі етапи творчості Helloween епохами Хансена (з часу заснування до 1986 року), Кіске (до початку 90-х) та епохою Деріса (з 1994 року).

Прихід до гурту Кіске дав колективу не лише нового вокаліста, але й нові композиції, друга частина «Хранителя семи ключів» включала пісні, написані ним. До речі, якщо в першій частині тільки дві пісні не були дітищем Хансена, то в другій лише дві вже належали його перу. Саме це багато хто називає причиною виходу Хансена з гурту. Його прощання з колективом дещо змінило й музику гурту, в ній усе менше було мелодики й більше жорстких нот. Також позначився період «без Хансена» й зникненням із символіки гурту фірмового гарбуза.

Helloween

А ось вихід з гурту Кіске ознаменувався введенням правила для всіх учасників — ніяким чином не згадувати бунтівного вокаліста. За порушення правила навіть ввели штраф у 50 марок.

Всі гучні виходи з гурту по суті були результатами боротьби Его та колективу, втім, зібрані в один тур всі учасники говорять про те, що всі суперечки та змагання канули в Лету. Тепер їх усіх об'єднує її величність музика.

Hello, до вас їде Helloween!

Знали рокери й дні смути, й дні нестачі коштів. Їхній легендарний диск «Keeper Of The Seven Keys, Part I & II» складається з двох частин не задля порожньої бравади, а суто з меркантильних міркувань, у хлопців просто не було коштів для оренди студії на всі підготовлені пісні, тому альбом розбили на дві частини. Втім, обидві вони стали класикою року, поєднавши в собі й жорсткість пауер-спід-металу, й мелодійність хеві-металу, ставши лідерами динамико-мелодійного року.

Helloween

Що ж до масштабів популярності, то під час туру в 1987 році в Осаці, де проходив концерт гурту Helloween, квінтет довелося доставляти на вокзал в спеціальному контейнері супершвидкісного експреса, настільки щільно фанати обступили хлопців, бажаючи в буквальному сенсі доторкнутися до мистецтва.

Гурт завжди прагнув до нового, пробував різні «родзинки». В альбом «Chameleon» 1992 року хлопці включили безліч вставок із класичної, церковної органної музики та навіть дитячого хору.

Helloween

До теми класичної музики й сакральності органів гурт звертався ще не раз, так в альбом 1996 року включили хор гамбурзького Товариства Баха. Успіху роботи сприяв і той факт, що керівник хору був засуджений за вбивство своєї дружини, мало того, він ще й закопав її рештки в саду.

Насьогодні гурт, можна сказати, перебуває в своєму зоряному складі, в новому гастрольному турі по всьому світу шанувальники почують і віртуозного гітариста Хансена, й голосистого Кіске.

І зараз, через три десятиліття з часу заснування, дивитися виступ гурту Helloween не менш цікаво, їхня музика так само заворожує в баладах, а драйву старих рокерів позаздрить не один молодий гурт.

Автор: Cloud Konstantin

оцініть статью:

оцінка:0

Рубрики

Топ популярних

читайте також:

коментарії (0):