Ticket Hunt

Сервіс комбінує квиткові пропозиції організаторів і реселерів. Ціни реселерів можуть бути вище номінальних.

«ДахаБраха» на даху світу шоу-бізнесу

Пісні цього самобутнього колективу звучать із найпрестижніших майданчиків Європи, Америки та Австралії, радіоефірів, телеекранів та навіть рекламних роликів.

Браха, яка живе на «даху»

На зорі 2000-х на підмостках театру «Дах» зібралися молоді фольклористи та музиканти, та й стали вони грати... у виставах організатора «ДахаБраха» Владислава Троїцького. Однак після проекту «Україна містична», юна команда відчула в собі сили для роботи вже як повноцінний музичний гурт. З того часу концерти та фестивалі стали їхньою повсякденною роботою.

ДахаБраха

Дебютна платівка колективу побачила світ у 2006, їх «На добраніч» розбудило найтонші струни українського мелосу, гурт широким жестом видав на-гора майже два десятки пісень, і це було із захопленням сприйнято публікою. Наступні диски ще більше розширили аудиторію, колектив отримав визнання за межами України. Далі «ДахаБраха» записала саундтрек до легендарного кінофільму 1930 року студія імені Довженка «Земля».

За свою творчу історію гурт виступав на багатьох фестивалях, концертах по всьому світу. Тільки на угорському Sziget World Music Stage «ДахаБраха» заводила публіку тричі, а ще в скарбничці гурту цілий розсип фестів: Stern Grove у Сан-Франциско, Helsinki Festival, Oslo World Music Festival, Festival été de Québec, Luminato Festival, всіх і не перелічити. Українські музиканти підкорили й легендарний Glastonbury, справжній символ прогресивної музики, без перебільшення сказати, всієї планети.

ДахаБраха

Київський квартет

У «ДахаБраха» мистецтво плекають три дивовижні діви та один бравий легінь. Лицар гурту Марко Галаневич крім музики захоплюється графічним дизайном, окрім «ДахаБраха» під його «крилом» діджей-проект OY Sound System. Дівчата ж не тільки співають, але й натхненно грають як на сцені театру, так і концерт-холів, а ще всією своєю творчістю показують, наскільки сильні жіночі руки, які б'ють у барабан.

У своїх вокально-музичних постановках ця четвірка використовує купу найрізноманітніших інструментів, як класичних, так і фолкових, часто зовсім не знайомих пересічним слухачам, джембу, бугай, укулеле, дарбук, таб, діджеріду, кахон та інших. Багато інструментів у свою величезну колекцію команда привозить із поїздок та навіть з відпочинку. Так само гурт «полює» за репертуаром, музиканти часто подорожують в пошуках родзинок фольклору сільськими районами всієї України. Причому вони в буквальному сенсі приходять, скажімо, до сільради, й запитують щось на кшталт «а чи є в селі голосисті... бабусі при пам'яті, щоб наспівали, що у них на весіллі звучало?»

ДахаБраха

Так «ДахаБраха» зуміли гармонійно поєднати традиційні українські народні мотиви з ритмами Чорного континенту, Латинської Америки та інших регіонів. Вони майстерно міксують будь-які жанри, буквально все, що чують, власне, саме вони повернули українським слухачам призабутий тренд карпатського репу.

По «ДахаБраха» й капелюх

Гурт «ДахаБраха» вражає й музикою, і візуальним рядом, їхні шапки стали примітною фішкою, своєрідним брендом. У той же час, як і все геніальне, цей елемент з'явився у гурту абсолютно випадково, одна з актрис театру «Дах» в буквальному сенсі підняла яко прапор шматок виробленої шкіри, втомленою ручкою опустивши його на тім'ячко. Так жартома майбутні зірки втілили переможний вигляд «ДахаБраха». І ці високі шапки стали ще однією їхньою візитною карткою, доповнюючи екстраординарну музику колективу. Хоча, як стверджують самі музиканти, наприклад, прості працівники американського авіатранспорту впізнають «ДахаБраха» й без сценічних костюмів.

ДахаБраха

Проте, «ДахаБраха» завжди вдається залишатися поза звичайним і стандартним. Навіть сама назва гурту трактується неоднозначно, одна з версій відсилає до староукраїнської говірки, в яких це словосполучення визначається, як щось... невизначене, приблизне.

Погляд з екрану

Музика «ДахаБраха» неодноразово звучала в кіно й телефільмах України, Канади та США, а їхня пісня «Шо з-під дуба» буквально підірвала медіа всього світу. Адже її використав у рекламі свого косметичного бренду сам Девід Бекхем, красуючись у ванній кімнаті під ритми загадкових українців. А ще музика «ДахаБраха» включена в продовження гри Never Alone, причому присвячена вона буде українській міфології. Що говорити, якщо навіть український уряд скористався треком колективу в промовідео Grow Ukraine.

ДахаБраха

Всіма світами

На початку кар'єри вони з подивом дізналися про справжній світовий музичний бізнес, зі стратегією на роки вперед, коли їх вперше попросили приїхати на концерт... через 2 роки, на захід у 2006 році британці покликали талановитих українців завчасно, в 2004-у. У «Later... with Jools Holland» на британському ТБ «ДахаБраха» розділили ефір з Девідом Гілмором, The Weeknd та The Libertines. І на мегапопулярній радіостанції KEXP, відомій участю кращих музикантів планети, DahaBraha були запрошені двічі. Власне, хто ще з українських музикантів має сайт французькою мовою? Причому він був створений звичайними шанувальниками гурту в Європі, й повідомила про це музикантів «ДахаБраха» Вікіпедія.

ДахаБраха

Це один із найбільш автентичних гуртів в Україні, але не лише Європа та США можуть насолоджуватися креативністю DahaBraha, квитки на київські концерти знаменитих співвітчизників можна придбати на нашому сайті.

Автор: Cloud Konstantin

оцініть статью:

оцінка:4.5

Рубрики

Топ популярних

читайте також:

коментарії (0):