Ticket Hunt

Сервіс комбінує квиткові пропозиції організаторів і реселерів. Ціни реселерів можуть бути вище номінальних.

Цирк — мистецтво для дітей або дорослих?

У 2018 року формат стаціонарного цирку відзначав 250-річчя. Скептики, які стверджують, що класичний стаціонарний цирк помер, осоромлені: з початком 2019-го Національний цирк України дивує киян потужними і сучасними виставами, які неможливо реалізувати поза стінами будівлі на площі Перемоги, 2. Спершу з аншлагами прогриміла програма «Краплі живої води», що розкрила технічні можливості київського цирку у всій красі. А потім естафету підхопили артисти не менш технологічного інтернаціонального супершоу «Чорне та Біле», відвідати яке можна прямо в ці дні. Всі квитки в Національний цирк України ви знайдете на персональній сторінці цирку Києва. Впевнені, класичний цирк рано списувати з рахунків і ось, чому.

 

Що може цирк?

Будівлю державного київського цирку побудовано в 1960-му році, проте вона і сьогодні має найкращі технічні можливості для:

  • програм з дресированими тваринами;

  • номерів повітряної акробатики;

  • вистав з фонтанами і на воді;

  • льодових шоу.

Власне, всього, що так чи інакше асоціюється у нас з цирковим мистецтвом. Технічні можливості цирку Києва забезпечують безпеку глядачам, артистам і тваринам. Про братів наших менших розмова особлива.

Цирк в Європі і світі: тенденції

Тенденція в світі і Європі така, що цирк перетворюється в доросле спортивне шоу, в якому мистецтву для дітей в колишньому розумінні залишається все менше місця. Під тиском борців за права тварин з програм виключаються номери за участю звірів. У деяких країнах Євросоюзу вже діє така заборона на законодавчому рівні. Місце дресированих тварин займають акробати і гімнасти, які показують, що можливості людського організму майже безмежні. Манеж перестає бути центром уваги, тому що артисти працюють все більше під куполом. Коли вони навчаться літати, то і купол стане непотрібним :)

Цирк в Україні

Звичайно, це добре, що тварин залишили в спокої. Україна, до речі, також слідує цим тенденціям — шапіто, де в основному і спостерігалися проблеми з їх утриманням, тепер розважають публіку іншим способом. Працювати з братами нашими меншими в країні дозволено виключно стаціонарним циркам. Щоб дитині побачити тварин, потрібно зводити її на виставу. Завдяки цьому, купити квитки і сходити в цирк Києва залишається сімейним видом відпочинку для киян. До речі, вхід для самих маленьких глядачів залишається в більшості випадків безкоштовним. Чи буде цікаво дитині, коли циркова афіша складатиметься виключно з акробатичних номерів? Велике питання.

Як бути з тваринами в цирку?

Фахівці пропонують не відмовлятися від традиційного цирку, а багаторазово посилити контроль за умовами утримання тварин. Зокрема, Олег Кий виступає за створення комісії з психологів тварин для розробки допустимих норм їх утримання і вимог щодо дресури, при яких звірі будуть відчувати себе комфортно. Це компромісний варіант, що влаштовує і захисників тварин, і артистів, що представляють славні і вікові циркові династії, і глядачів. У Національному цирку України звірі щасливі, стверджує заступник генерального директора. Нам же залишається купити квиток в цирк і переконатися в цьому особисто.

Автор:

оцініть статью:

оцінка:0

Рубрики

Топ популярних

читайте також:

коментарії (0):