Ticket Hunt

Сервіс комбінує квиткові пропозиції організаторів і реселерів. Ціни реселерів можуть бути вище номінальних.

Accept (Акцепт) — важкий рок справжніх тевтонців

Одні з найяскравіших представників німецького року, Accept (Акцепт) стали не тільки одними з перших у своєму жанрі, але й законодавцями хеві-металу. Їхній стиль — «тевтонський рок» став своєрідним брендом гурту.

Аспекти Accept

Ще у 1968 року вокаліст Удо Діркшнайдер (Udo Dirkschneider) та гітарист Міхаель Вагенер (Michael Wagener) заснували гурт Band X, який грав кавери на хіти популярних рок-гуртів. В 1971 році вони змінили назву на Accept, нині відому кожному меломану.

Accept

Варто зауважити, що назва колективу дієсловом вже сама по собі була досить оригінальною й відрізнялася від прийнятих канонів музичних ансамблів. Навіть більше, самі учасники гурту не можуть впевнено відповісти, чому саме Accept. Класична версія про копіювання з обкладинки альбому гурту Chicken Shack теж не досить переконлива, виходячи з того, що не всі «акцептівці» взагалі бачили цю платівку.

Повільно, але впевнено

Втім, на велику сцену хлопці вийшли значно пізніше, довго обмежуючись майданчиками клубів. Однак у 1975 році Accept переміг на одному з конкурсів молодих талантів і записав демо своїх пісень. Після клубів та невеликих майданчиків хлопці отримали третю премію рок-фестивалю Rock Am Rhein 1976 року. Ще через рік, в 1977 році, пройшовши безліч тестових прослуховувань, Accept уклали контракт на першу в своєму житті повноформатну платівку. Однак сісти за написання альбому змогли через рік, у 1978 році, сама платівка вийшла в 1979 році, ще через рік.

Якщо формування та старт гурту були нудними та довгими, то дебютний альбом проголосив про Accept буквально всім і всюди. Їхній альбом «Accept» міцно й швидко увірвався до хіт-парадів Європи та чіпко вхопився за сходинки чартів США.

Accept

Тоді ще не було фірмового, Accept-івського звучання, але з перших треків вони вразили насиченістю й ритмом, а голос вокаліста додавав харизми молодому гурту, роблячи їх впізнаваними для фанатів рок-музики у всьому світі.

Так почалася їхня хода із прапором тевтонців року. Accept самі пишуть пісні, єдиним виключенням став «I'm a Rebel» з альбому 1979 року, автором якого був брат Ангуса Янга (Angus Young) із AC / DC. Інші ж пісні писали самі «акцептівці», яких, втім, завжди перевіряли продюсери, редагуючи та виправляючи купу помилок в англійських текстах.

Жінка-менеджер та чоловік у камуфляжі

У 1982 році Удо довелось підстригтися та вдягнути камуфляж, тому що гуртом не на жарт зайнялися відповідні органи... менеджменту. Габі Хауке (Gaby Hauke) виявилася справжньою залізною леді металевого гурту. З того часу Accept займалися тільки музикою, не переймаючись адміністративними питаннями.

Accept

Вокаліст отримав коротку зачіску й форму військового, а гітаристам вручили дивовижно круті подвійні гітари, що стали однією з фішок гурту. Габі, як і попередні менеджери, допомагала в написанні англомовних текстів, на дисках Accept вона зазначалась, як Deaffy. Так разом із оновленим менеджментом гурт записав один із найуспішніших альбомів, «Balls to the Wall» вийшов в 1983 році й додав нарешті до вражаючої музики гурту відповідні тексти.

Перші, кращі

Accept випередили свій час, вони стали одним із перших німецьких гуртів, що виконує метал, а пісня «Fast As A Shark» взагалі була першою в стилістиці швидкісного метал-року. Вони ніколи не боялися експериментувати, й це стало їхнім величезним плюсом. Дискографія Accept стала часткою золотого фонду світової музики, демонструючи як класичні елементи року, так і все нові й нові фірмові ходи.

Accept

В 1985 році гурт спробував ще одну «фішку» — хеві-обробку композицій класичної музики. «Metal Heart» з програшем «До Елізи» Бетховена та «Слов’янський марш» Чайковського став «піонером» у своєму стилі.

Рок-музикантами нерідко експлуатується тема насильства, війни, але Accept і в цьому знайшли свою нішу. В 1986 році увагу не тільки меломанів, але й громадянського суспільства, привернув їхній антивоєнний альбом «Russian Roulette», а в 2012 пісня «Stalingrad» вразила одою військовій доблесті не лише солдатам Третього Рейху, але й радянським бійцям.

Варто зазначити, що гітарист гурту Пітер Балтес (Peter Baltes) є вірним християнином, для якого музика — це не тільки мистецтво й самовіддача, але й справжня місія, і він має рацію…

Accept

За майже 50 років існування Accept пережили зміни складу, розпад і возз’єднання, навіть суперництво... із самими собою, колишніми учасниками гурту. Вражаючий силою вокал, соковитий та багатий звук, віртуозність гітар як у мелодиці хард-року, так і в шаленому ритмі швидкісного металу, все це зробило їх першопрохідцями та прапороносцями «тевтонського року».

Прихильників німецького року чекає шикарний подарунок від Accept, новий альбом «тевтонців» вже підкорив серця меломанів усього світу, а концертний тур на його підтримку продовжується й у наступному році, представивши фанам гурту шоу Accept 2018 року, «The Rise of Chaos».

Автор: Cloud Konstantin

оцініть статью:

оцінка:5

Рубрики

Топ популярних

читайте також:

коментарії (0):